Névtelen Blog

Névtelen Blog

Hogyan szerezünk pénzt rajzal online?

2021. május 21. - Fruzsi_H

Akik szeretnek rajzzal foglalkozni, azok gyakran kíváncsiak arra, hogy hogyan szerezhetnek munkájukkal pénzt. Itt van egy pár tipp amely segíthet neked pénzt keresni egy rajzzal.

  • Felkérések

A felkérések hirdetése az manapság egyre népszerűbb lett az online szférában, de mi is egy felkérés? A felkérés az azt jelenti, hogy valaki megbíz téged azzal, hogy rajzol neki valamit, ez eléggé egyértelmű szerintem. A felkérést általában az alkotó hirdeti meg, és ebben az szokott állni, hogy mettől meddig áll a hirdetés, egy általános árazást, egy rövidebb portfóliót az eddigi munkáidból és néha még az elkészülés határidejét is tartalmazza. Ennek több fázisa is szokott lenni, mert ez nem úgy működik, hogy felkérnek és én szinte azonnal leadom a terméket. Mielőtt véglegesen leadjuk a rajzot azelőtt gyakran megkérdezzük a klienst, hogy a vázlat amit rajzoltunk az jó-e, a színválaszték az megfelelő-e, és még rákérdezünk, hogy van-e amit változtatnának a munkán mielőtt végleg leadjuk. Persze ez nem mindenkinél így megy, de ez az ami általában meg szokott történni. 

  • Árazás

Az árazás az valami olyasmi, amin nem sokan tudnak megegyezni a digitális műkereskedelemben. Szerintem ennek az kéne legyen a formulája, hogy: átlagos minimálbér x munkába fektetett idő (órában) x az alkotó milyen szintű munkákat szokott produkálni (de ezt helyettesítheti a hírnév is). Ha túlárazol akkor nem biztos, hogy annyi vásárlót kapsz amennyit szeretnél, viszont ha túl alacsonyan adod a rajzaidat akkor meg az neked lesz rossz. Ha az árazásnál biztosra akarsz menni akkor kérdezd meg ismerőseidet vagy más rajzosokat, hogy ők mennyit adnának egy rajzodért és abból vonj egy átlagot.

  • Hol hirdessek és adjak el

Ha egy szociális média oldaladon viszonylag nagy a követőszámod akkor nyugodtan hirdethetsz ott is, de ha nincs akkor jelentkezhetsz Fiverr-re ahol nyugodtan tudsz hirdetni ilyesmi nélkül, csak ott az oldal elkéri a profitod egy részét. Ha magadtól akarsz hirdetni úgy, hogy nem vesztesz profitot akkor a Reddit-en van egy olyan alfórum amit erre találtak ki (r/commissions), ott még megpróbálkozhatsz egy hirdetés feladásával.

  • Egyéb pénzkeresési formák

Vannak olyan emberek is akik felállítanak maguknak, egy Patreon (amit nem biztos hogy ajánlanék tekintve, hogy a profitod egy elég nagy részét, kb 20%-át ők is elkérik) vagy egy lassan egyre népszerűbbé váló Ko-fi oldalt ahol adományokat kérhetsz. Néhányan a PayPal adatlapjukat szokták csatolni adománykéréshez, de azt nem ajánlanám, mert az tartalmazhat privát információkat is. Ennek az a feltétele, hogy van egy alap követőbázisod és már többen is felajánlották azt, hogy kisegítenének téged.

Remélem ezek a tippek hasznodra vállnak majd, és fel tudsz használni belőlük valamit.

A bejegyzés trackback címe:

https://nevtelenblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7016562080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása